Projecten

Voor de AVRO studio’s in Hilversum maakt Gispen tussen 1936 en 1940  door de architecten Merkelbach, Karsten en Bodon speciaal ontworpen meubelen; theaterstoelen, muzieklessenaars, microfoonhengsels, stapelstoelen voor musici, meubelen voor de bestuurskamers, signaal- en telefoonstandaards.

Het hoofdkantoor van P.T.T. Telefoondistrict Utrecht in Utrecht is in gebruik genomen in april 1972. Het gebouw is ontworpen door F.E. Röntgen, architect van de Rijksgebouwendienst, en is geschikt voor 450 personen.

Het kantoor van de Raad van Arbeid (Tesselschadelaan 5) in Leeuwarden is in gebruik genomen op 7 mei 1973. Het gebouw is ontworpen  door architectenbureau Van der Zee, Beyert en Alting (Bolsward). Het gebouw is geschikt voor ruim 80 personen. In hetzelfde gebouw was ook het Gemeentelijk Administratiekantoor (GAK) ondergebracht.

Het centrale kantoor van de Westland-Utrecht Hypotheekbank aan de Sarphatistraat 1 in Amsterdam is in gebruik genomen eind januari 1974. Het door architectenbureau Abma & Hazewinkel ontworpen gebouw omvat het hoofdkantoor en rayonkantoor van de Westland-Utrecht Hypotheekbank. Het gebouw is geschikt voor 250 personen.

De Nederlands Hervormde Kerk te Lekkerkerk is in 1954 ingrijpend verbouwd en gemoderniseerd door de binnenhuisarchitect H.G. Reitsma. Hij heeft het gebouw van ‘zinloze’ ornamenten ontdaan en de oude kerkbanken werden vervangen door Gispen stoelen no. 116, naar ontwerp van Wim Rietveld.

Het kantoor van de Rijksbelastingen in Zwolle werd in mei 1977 in gebruik genomen. Het gebouw is ontworpen door architectenbureau Treep en Vermeulen (Zwolle) en is geschikt voor 360 werknemers.

Het gebouw van de grote concertzaal van 'Musis Sacrum' in Arnhem werd in 1941 geheel opnieuw ingericht en voorzien van lichtkronen, staande lampen en wandlichten door het bedrijf Gispen ontworpen en vervaardigd. De herinrichting van Musis Sacrum werd uitgevoerd onder leiding van de architect van Gemeentewerken, de heer J. van Biessen.

In navolging van Frankrijk en Engeland wilde de P.T.T. een rijdend postkantoor ontwikkelen die ingezet kon worden bij speciale evenementen.