Projecten

Het kantoor van de Rijksbelastingen in Zwolle werd in mei 1977 in gebruik genomen. Het gebouw is ontworpen door architectenbureau Treep en Vermeulen (Zwolle) en is geschikt voor 360 werknemers.

De Nederlands Hervormde Kerk te Lekkerkerk is in 1954 ingrijpend verbouwd en gemoderniseerd door de binnenhuisarchitect H.G. Reitsma. Hij heeft het gebouw van ‘zinloze’ ornamenten ontdaan en de oude kerkbanken werden vervangen door Gispen stoelen no. 116, naar ontwerp van Wim Rietveld.

In navolging van Frankrijk en Engeland wilde de P.T.T. een rijdend postkantoor ontwikkelen dat ingezet kon worden bij speciale evenementen.

Het gebouw van de grote concertzaal van 'Musis Sacrum' in Arnhem werd in 1941 geheel opnieuw ingericht en voorzien van lichtkronen, staande lampen en wandlichten door het bedrijf Gispen ontworpen en vervaardigd. De herinrichting van Musis Sacrum werd uitgevoerd onder leiding van de architect van Gemeentewerken, de heer J. van Biessen.

In 1936 leverde Gispen meubilair voor de zusterskamer van het nieuwe Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam. Verder leverde het bedrijf kinderledikanten, wiegen en verrijdbare kasten voor de zuster-eetzaal. Deze kasten bestonden uit 100 genummerde vakken die bedoeld waren voor servetten.

Vanwege de grote flexibiliteit koos de Nederlandsche Middenstandsbank N.V. (NMB) begin jaren zeventig voor de toepassing van een kantoorlandschap, een inrichtingsprincipe waarbij grote kantoorruimten met behulp van meubels, kantoorschermen en plantenbakken worden ingedeeld.

W.H. Gispen had een  bewondering voor moderne schepen en auto's. Hij leverde een bijdrage aan de interieurinrichting van transatlantische oceaanschepen en de vertrekhal van de Holland-Amerika Lijn werd in de tweede helft van de jaren dertig ingericht met Gispen meubilair.

De Giso-lampen vielen in de smaak bij zowel architectenbureau's en binnenhuisarchitecten als bij gemeentelijke energiebedrijven. Bepaalde type Giso-lampen werden door de gemeente Rotterdam zelfs verplicht gesteld voor alle scholen.

In 1979 werd de Provinciale Bibliotheek Centrale voor Noord-Holland ingericht met het flexibele en schakelbare SB inrichtingsprogramma. Dit programma was speciaal ontwikkeld voor bibliotheken.

Voor de Openbare Bibliotheek van Anna Paulowna leverde Gispen in 1980 het Gispen flexibele en schakelbare SB inrichtingsprogramma. De collectie van de bibliotheek omvatte in 1980 ca. 17.000 banden.