Projecten

 
Geen nadere gegevens over het aantal werkplekken en/ of het kleurgebruik bekend.

Het kantoorgebouw van de Staf Commando Tactische Luchtstrijdkrachten in Zeist is in gebruik genomen in mei 1973. Het is geschikt voor 25 tot 30 medewerkers.

Voor de AVRO studio’s in Hilversum maakt Gispen tussen 1936 en 1940  door de architecten Merkelbach, Karsten en Bodon speciaal ontworpen meubelen; theaterstoelen, muzieklessenaars, microfoonhengsels, stapelstoelen voor musici, meubelen voor de bestuurskamers, signaal- en telefoonstandaards.

Het hoofdkantoor van P.T.T. Telefoondistrict Utrecht in Utrecht is in gebruik genomen in april 1972. Het gebouw is ontworpen door F.E. Röntgen, architect van de Rijksgebouwendienst, en is geschikt voor 450 personen.

Het kantoor van de Raad van Arbeid (Tesselschadelaan 5) in Leeuwarden is in gebruik genomen op 7 mei 1973. Het gebouw is ontworpen  door architectenbureau Van der Zee, Beyert en Alting (Bolsward). Het gebouw is geschikt voor ruim 80 personen. In hetzelfde gebouw was ook het Gemeentelijk Administratiekantoor (GAK) ondergebracht.

Het centrale kantoor van de Westland-Utrecht Hypotheekbank aan de Sarphatistraat 1 in Amsterdam is in gebruik genomen eind januari 1974. Het door architectenbureau Abma & Hazewinkel ontworpen gebouw omvat het hoofdkantoor en rayonkantoor van de Westland-Utrecht Hypotheekbank. Het gebouw is geschikt voor 250 personen.

De Nederlands Hervormde Kerk te Lekkerkerk is in 1954 ingrijpend verbouwd en gemoderniseerd door de binnenhuisarchitect H.G. Reitsma. Hij heeft het gebouw van ‘zinloze’ ornamenten ontdaan en de oude kerkbanken werden vervangen door Gispen stoelen no. 116, naar ontwerp van Wim Rietveld.

Het kantoor van de Rijksbelastingen in Zwolle werd in mei 1977 in gebruik genomen. Het gebouw is ontworpen door architectenbureau Treep en Vermeulen (Zwolle) en is geschikt voor 360 werknemers.